Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

Toetsen

René Knuvers

Al sinds mijn vroeger jeugd was muziek maken overal rond mij. Met een ‘Hammond-orgel’ in huis werd al rond mijn drie, vier de basis gelegd voor wat rond mijn zesde vastere vormen begon aan te nemen. Op de Tilburgse Muziekschool begon ik met twee jaar AMV om daarna eindelijk te mogen beginnen met orgelles. Langzaam transformeerde die les naar orgel-, keyboard- en synthesizerles. Vanaf mijn veertien kwamen daar ook regelmatig schoolbandjes bij. Vanaf mijn achttien speel ik in allerlei bands op feesten, festivals en andere gelegenheden. De meest memorabele bandjes waren The Sensations (als bassist op toetsen met Berry Mutsaers) met een repertoire van country, Nederlandstalig en Spaanse muziek, The V-streetband met rock uit de jaren zestig en zeventig, Re-mixed met soul, disco en danceclassics en daarnaast nog regelmatige invalklussen en projecten. Zo speel ik ook af en toe op huwelijksceremonies met een of twee zangeressen.

Mijn inspiratie

Mijn liefde voor muziek is aangewakkerd met (en brandt nog steeds voor) progressieve rock. De klassiekers zoals Deep Purple en Pink Floyd, maar ook Kayak, Earth & Fire, Ayreon en Yes. Ik heb wel een brede smaak en kan ook genieten van echte ‘pop’-liedjes, jazz, blues en soul (uiteraard).Mijn huidige synthesizer is een Korg Kronos. Bij Soul in One gebruik ik op dit moment geen ander instrument, hoewel ik nog een aardige collectie van apparatuur heb staan. Wellicht geïnspireerd door de toetsenisten van de progrockbands heb ik een tic voor apparatuur. Ik maak alle patches zelf en heb er een hobby in om mijn geluiden zelf te programmeren en te tunen voor het gebruik op het podium. Mijn partijen in Soul in One zijn vaak ondersteunend: pads en koortjes voor onder de zang, percussie als aanvulling op de drums, clavi’s en synth-bassen voor wat extra laag en trombones voor ‘de vierde lijn’ bij de blazers. Verder vliegt er regelmatig een elektrische piano of een Hammond uit mijn vingers. Ook probeer ik muzikaal mijn bijdrage te leveren door te sturen in de harmonieën van de band.

Bekijk de andere bandleden